Sertifikasız Pırlanta Alınır Mı? Nasıl Anlaşılır?

Sertifikasız Pırlanta Alınır Mı? Nasıl Anlaşılır?

Pırlanta yüzük, kolye, küpe veya bileklik alışverişlerinde en hassas nokta güvenilirliktir. BubuDiamond gibi güvenilir markalar, pırlanta ürünleri sertifikasız kesinlikle satmaz. Bu hem pırlantanın gerçekliğinden duyulan şüpheyi ortadan kaldırmakta hem de sonraki alışverişlerde bir tercih sebebi olunmasını sağlamaktadır. Çünkü sertifikası bulunmayan pırlantalar tamir, satış gibi konularda kullanıcılara oldukça büyük problemler çıkarmaktadır. Bu nedenle pırlanta yüzük gibi mücevherler alırken yapmanız gereken ilk şeyi sertifikası olup olmadığını sormaktadır. Sertifikasız hiçbir pırlantayı satın almamanız, faydalı olacaktır.

Pırlanta Sertifikası Nereden Alınır?

Pırlanta sertifikaları, kuyumcu veya markalara, uluslararası firmalar tarafından teslim edilir. Pırlanta taşının resmi olarak kaydedildiğini ve özelliklerini belirtir GIA veya HRD sertifikalar, satın alma sonrasında müşteriye teslim edilmelidir.

Pırlanta Satarken Sertifika Gerekli Mi?

Uzun zamandır kullandığınız veya şeklini artık beğenmediğini bir pırlantanızı satmak istiyorsanız, sertifikanız olduğundan mutlaka emin olmalısınız. Satılan ürünün kalitesinden şekline pek çok bilgiyi içeren pırlanta sertifikaları, herkes için önemli bir güven hususudur. Pırlantaları hem satın alırken hem de satarken sertifika mutlaka bulunmalıdır.

Gia Sertifikalı Ne Demek?

GIA ve HRD, pırlanta taşların gerçekliğini tescilleyen ve resmi olarak kaydeden kurumlardır. Her bir pırlantanın sahip olması gereken uluslararası sertifikaları düzenleyen bu iki yetkili kurum içerisinden GIA, genellikle 0,30 karat ve üzeri değerdeki pırlantalar için inceleme gerçekleştirir. Mücevher hali ile değil taş hali ile gerçekleştirilen inceleme sonrasında, ilgili kod taş üzerine yerleştirilir. Elbette ayrıca belge olarak da düzenlenir. Fakat bir pırlantanın GIA sertifikasına sahip olması demek, istenilen biçimde mücevher haline getirilebileceği anlamını taşımaktadır. Çünkü gerçekliği onaylanan pırlantanın yerleştirildiği yüzük, küpe, kolye veya bileklik değil taşın kendisidir.

Sertifikanın Sahte Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Pırlantaların resmi olarak kaydedildiğini ve gerçekliğini kanıtlayan sertifikalar, belge halleriyle taklit edilebilirler. Hem GIA hem de HRD sertifikalarda bu tarz durumlar için bir teyit yöntemi bulunur. Her bir firmanın resmi web sitesi üzerinden yapılacak sorgulama ile belgenin gerçek mi sahte mi olduğu anlaşılabilir. Sertifikanın arkasında yer alan kodu, resmi web sitesinin ilgili arama bölümüne girilerek sertifikanın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.