Pırlanta Nasıl Oluşur ve Çıkarılır?

Pırlanta Nasıl Oluşur ve Çıkarılır?

Pırlanta Nasıl Oluşur?

Pırlanta, aslında kendi kendine oluşmaz, oluşturulur. Yeryüzünün en değerli madenlerinden birisi olan elmasın, aldığı biçimlerden birisi de pırlantadır. Değeri, şıklığı ve zenginliği simgeleyen elmas madeni, kendi yatağında saf halde bulunur. Tespit edilen elmas, öncelikle etrafındaki farklı elementlerden arındırılır, temizlenir. Ardından, pırlanta haline getirilmek üzere özel araçlar ve uzmanlar tarafından parçalara ayrılır. Böylece ortaya, severek kullandığınız, ışıltısıyla göz kamaştıran pırlantalar çıkar. Pırlanta nasıl oluşur? sorusunun akabinde akla gelen bir başka soru ise pırlanta nasıl çıkarılır? sorusu olmaktadır.

Pırlanta Nasıl Çıkarılır?

Pırlantanın hammaddesi elmastır. Elmas ise yeraltında bulunan bir madendir. Çeşitli şirketler, uygun araç ve yöntemlerle elmas yatağı olduğu tespit edilen bölgelerde arama çalışmaları başlatır. Doğada kaya şeklinde bulunan elmaslar, oldukları yerden hassas aletler yardımıyla çıkarılır. Daha sonra gerekli işlemlerden geçerek, temizlenir, parçalanır ve takılara uygun pırlantalar haline getirilir.

Pırlanta Nereden Yapılıyor?

Ülkelerin sınırları içerisindeki toprakların altında, çeşitli maden yataklarının varlığı bilinmektedir. Altından bora, petrolden elmasa pek çok değerli element, yer altı kaynaklarında işlenmeyi bekler. Elbette bunların tespit edilmesi de tıpkı çıkarılması ve işlenmesi gibi zorlu süreçlerin ardından gerçekleşir. Elmas ve altın gibi sert madenlerin tespiti, devlet kontrolüne bağlıdır. Yani ülkenin neresinde elmas yatağı, neresinde altın madeni olduğu aslında devlet tarafından veya desteğiyle tespit edilir ve işlenmek üzere çıkarma işlemine başlanır.

BubuDiamond’dan satın aldığınız pırlanta yüzük, pırlanta bileklik veya pırlantadan üretilmiş herhangi bir mücevher, yurtiçinden çıkarılan elmaslardan üretilmiş olabileceği gibi ithal ürünler de olabilmektedir. Pırlantaların nereden geldiği, aslında büyük bir önem arz etmez. Çünkü dünyanın her yerinde elması kesen tek şey elmastır. Yine dünyanın her noktasında çıkarılan elmaslar, ustalarınca temizlenir ve işlenmeye hazır hale getirilir. Farklı bölgelerden çıkarılan elmaslar, farklı özelliklere sahip değildir. Haliyle, pırlanta yüzüğünüzün üzerindeki işlenmiş elmas parçası, dünyanın her yerinde aynı değere sahiptir.


Elmas Mı Daha Pahalı Pırlanta Mı?

Elmas, pırlantanın ham maddesidir. Pırlanta, aslında yalnızca elmasın kesim biçimine verilen isimdir. Değerli elmas madeninin ışıltısını ve gösterişini en iyi şekilde yansıtacak kesim biçimi olarak bilinen pırlanta, keskin hatlarıyla göz dolduran takılar tasarlanmasına da yardımcı olur. Elmas ve pırlanta arasındaki tek fark ise işlenme düzeyidir. Ayrıca elmas yüzükler, pırlanta yüzüklere nazaran daha mat bir görünüme sahiptir. Fakat her iki ürün arasında belirgin maddi bir fark bulunmaz.