Alyans ile Tektaş Birlikte Nasıl Takılır?

Alyans ile Tektaş Birlikte Nasıl Takılır?

Alyans ile Tektaş Birlikte Nasıl Takılır?

Söz, nişan, nikah şeklinde ilerleyen evlilik hazırlıklarının en önemli simgesi tek taş yüzükler ve alyanslardır. Günümüzde alyans ve tek taş yüzük genellikle birlikte kullanılır. Günlük olarak takılabilen bu yüzükler, birlikte takılmak istendiğinde alt kısma ölçüsü daha büyük olan yüzük getirilmelidir. Parmak ölçüleri, yüzük satın alırken birebir alınsa da altın yüzüklerle tek taş pırlanta yüzüklerin ölçüsü birbirinden milimetrik farklarla ayrışabilmektedir. Eğer nişanlılık süreniz boyunca veya evlendikten sonra hem alyansınızı hem de tek taş pırlanta yüzüğünüzü birlikte kullanmak istiyorsanız, hangisinin daha büyük olduğunu gözlemlemeniz gerekir. Sol veya sağ elde bulunan yüzük parmağına, önce alyans sonra tek taş yüzük şeklinde deneme yapabilirsiniz. Parmağınızı rahatsız etmediğinden emin olmanız çok önemlidir. Çünkü sıkan bir yüzük, parmağınıza kanın doğru bir şekilde ilerlemesini önleyebilir ve çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir.

Alyans Ve Tek Taş Ayrı Takılır Mı?

Aynı ölçüde olan tek taş ve alyansa sahipseniz, ikisini birlikte tek bir parmakta kullanmanız sağlığınız açısından olumsuz sonuçlanabilir. Bu durumda alyansınızı ve pırlanta yüzüğünüzü ayrı parmaklara takmayı tercih edebilirsiniz. Alyans, genellikle sol el yüzük parmağına takılır. Tek taş yüzüğünüzü ise sağ el yüzük parmağınıza takabilirsiniz. Elbette bu kullanımlar, standartlaşmış biçimlerdir. Dilerseniz, yüzüklerinizi aynı elde veya farklı parmaklarda da kullanabilirsiniz. Parmaklarınızın ve pırlantanın zarafetini, muhteşem özgün tasarımlarla birleştiren BubuDiamond tek taş ve altın yüzüklerini hangi şekilde takarsanız takın, inanılmaz bir şıklık sizi bekliyor olacaktır.

Bagetle Alyans Takılır Mı?

Baget kesim pırlantalar, kendilerine ait asil bir duruşa sahiptir. Gerek kesim şekilleri gerek parlaklıkları gerekse BubuDiamond atölyelerinde özenle dizayn edilmiş yerleştirilme biçimleri sebebiyle, tek başlarına sergilenmeyi hak ederler. Tek taş pırlantaların klasik görünümü ile alyansların görünümü uyumlu olsa da baget yüzüğünüzle alyansınızı aynı parmakta takmaya gözünüz alışamayabilir. Bu durumda alyansınız yerine baget yüzüğünüzü takmayı tercih edebilirsiniz. Özellikle özel günlerde ve davetlerde, tek başına taktığınız baget yüzük, tüm ilgiyi üzerine toplayacaktır.

Sözden Önce Yüzük Takılır Mı?

Geleneklerimiz gereği düğün öncesi yapılan birden çok tören bulunur. Söz ve nişan bu törenler arasındadır. Ailelerin birbiriyle tanıştığı ve istemenin gerçekleştiği törende tercihe bağlı olarak söz veya doğrudan nişan yapılabilir. Elbette öncesince evlenecek kişiler, kendi aralarında evliliği isteyip istemediğine karar vermelidir. Bu ise genellikle evlilik teklifi aracılığıyla gerçekleşir. Bu teklifin kabul edilmesi durumunda tek taş pırlanta, hediye edilir. Bu yüzük söz kesilmeden önce takılabilir. Fakat genellikle isteme merasiminin ardından alyansla birlikte takmak daha çok tercih edilen bir durumdur.