Altın Yüzük Nasıl Temizlenir ve Parlatılır?

Altın Yüzük Nasıl Temizlenir ve Parlatılır?

Altın Yüzük Nasıl Temizlenir ve Parlatılır?

Altın yüzükler, sık kullanıldığı durumlarda bir süre sonra kirle kaplanır. Bu durum altının parlaklığını yitirmesine ve kirli görünmesine sebebiyet verir. Altın yüzüklerinizi bu kirlerden arındırmak ve parlaklığını geri kazandırmak için izleyebileceğiniz birkaç yöntem mevcuttur.

  • Diş macunu, çizilen altın yüzüklerinizin gözle görülemeyen boşluklarını doldurarak temiz ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Yumuşak kıllara sahip bir diş fırçası üzerine sıkacağınız az miktarda diş macunu ile altın yüzüklerini ovalayabilirsiniz. Ardından ılık su altında yüzüğünüzü temizleyip bez yardımıyla kurulayabilirsiniz.
  • Bulaşık deterjanı, üstün yağ çözücü özelliği sebebiyle altın yüzüklerin temizlenmesinde oldukça sık kullanılır. Kaynar suyun içerisine bir miktar bulaşık deterjanı attıktan sonra, karıştırabilirsiniz. Bu karışıma altın yüzüğünüzü atıp yaklaşık 30 dakika beklemelisiniz. Ardından yüzüğünüzü elinize alarak, yumuşak bir diş fırçası yardımıyla ovalayabilirsiniz. İşlem bittikten sonra ılık su ile altın yüzüğünüzü durulamayı ve kurulamayı unutmamalısınız.

Altında Kararma Olur Mu?

Altın, yapı itibariyle kararma yapmayan bir madendir. Fakat altın yüzüğünüz üzerinde kararmalar görüyorsanız, bunun sebebi yüzük üzerinde biriken kirler olabilir. Net olarak kararma sayılmasa da yapışan toz ve kirler nedeniyle altın yüzüğünüzün renginde koyulaşmalar görmeniz oldukça normaldir. Bu tarz durumlarda temizleme ve parlatma yöntemlerini kullanarak, yüzüğünüzü eski ihtişamına kavuşturabilirsiniz.

Sararan Beyaz Altın Nasıl Beyazlatılır?

Sarı altınlardan farklı olarak beyaz altınların kaplaması bulunmaktadır. Bu kaplamasa altın ile birlikte gümüş de yer alır. Bu durum yüzüğün daha hassas bir yapıya sahip olması anlamını taşımaktadır. Beyaz altın yüzük temizliğinde, çok daha dikkatli davranılmalıdır. Çünkü kirler ve tozlar, dolgulu bir malzeme üzerinde değil kaplama üzerinde birikir. En kesin ve zararsız olduğu bilinen yöntem ise bulaşık deterjanı kullanımıdır. Beyaz altın yüzüğünüzü, bulaşık deterjanı eklediğiniz ve karıştırdığınız ılık suyun içerisinde 30 dakika bekletip fırçalayarak, kirlerden arınmasını sağlayabilirsiniz.

Sirke Altına Zarar Verir Mi?

Sirke, karbonat ve amonyak, altın temizliğinde olmazsa olmaz malzemeler arasında yer alırlar. Her biri yüksek asidik oranlara sahip olan bu maddeler, eğer altın gerçek ise hiçbir zarar vermeyecektir. Aksine, yapışan kirleri altın yüzük üzerinden söküp atmada birebir çözümler sunmaktadırlar.