Altın Yüzük Nasıl Küçültülür?

Altın Yüzük Nasıl Küçültülür?

Parmağınıza artık küçük gelen altın yüzüğünüzü, belirli oranlarda büyütmeniz ve küçültmeniz mümkündür. Profesyonel yardım almanız gereken bu konu, kesinlikle güvenilir ustalar tarafından yapılmalıdır. Çünkü altın yüzükte küçültme işlemi genellikle kesimle birlikte gerçekleştirilir. Öncelikle yeni parmak ölçüsü alınarak yüzüğün ne kadar kesileceği belirlenir. Ardından ilgili ölçümler yapılarak kesme işlemi yapılır. Yüzükte eksik kalan kısım, birleştirilir ve yeniden cilalanır. Tüm bu işlemler sonrasında altın yüzüğünüz, parmağınıza uygun boyutlara getirilir.

Yüzük Küçültme İşlemi Ne Kadar Sürer?

Yüzük küçültme işlemi, yaklaşık 10 dakika sürer. Başvurduğunuz sarraf, ilgili malzemelere sahiptir. Eğer atölyesi bulunuyorsa, sizi oraya da yönlendirebilir. Önce atölyede parmak ölçünüz alınır ve ardından küçültme işlemine geçilir. Tüm bunların ise yaklaşık 10- 15 dakika arasında sürdüğü bilinmektedir.

Pırlanta Yüzük Küçültülür Mü?

Pırlanta yüzükler, altın yüzüklere göre işlem yapma konusunda oldukça zorlayıcıdır. Altın yüzüklerde yalnızca kesme yapılırken, pırlanta yüzüklerde aynı zamanda taşlarla ilgili çeşitli ayrıntılar da söz konusudur. Pırlanta yüzüğünüz ister tek taş ister beştaş isterse tam tur olsun, büyütme veya küçültme işlemlerinin tümünde taşlar, haznelerinden ayrıştırılmak zorundadır. Aksi takdirde değerli taşlarda kırılma, düşme veya bozulma meydana gelebilmektedir. Bu nedenle taşlı yüzükler, ekstra birçok işleme tabi tutulmaktadır.

Sarraflarda veya kuyumcu atölyelerinde gerçekleştirebileceğiniz pırlanta yüzük küçültme işlemi, altın yüzük küçültme işleminden bir miktar daha uzun sürecektir. Fakat sonuç, parmağınıza tam oturan bir pırlanta yüzük sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Küçük Olan Yüzük Büyütülür Mü?

Büyük yüzükler küçültülebildiği gibi, küçük yüzükler de büyütülebilmektedir. Fakat büyütme işleminde iki farklı yöntem kullanılır. İlki, tıpkı küçültme işleminde olduğu gibi kesme ve ekleme yöntemidir. Bu yöntem genellikle 2 numaradan fazla büyümesi gereken yüzükler için yapılmaktadır. Fakat daha küçük 1 veya 2 numaralık büyütme işlemlerinde, gerekli aletlerle altın esnetilerek genişletilebilmektedir. Özel makinalar aracılığıyla gerçekleştirilen bu işlem, oldukça kısa sürmektedir. Üstelik, büyük oranda genişletme yapılmadığı için taşlı yüzüklerde de kullanılabilir bir yöntemdir. Silindir şeklindeki yüzük büyütme aracına yerleştirilen pırlanta veya altın yüzükler, yavaş yavaş aletin açılması ile birlikte esneyerek olması gereken formu bulmaktadır.

Özel tasarım Altın Yüzük ve Pırlanta Yüzük kategorilerimizi ziyaret etmek için kategorilerimizi ziyaret etmeyi unutmayın!