Altın Kolye Neden Kararır? Nasıl Geçer?

Altın Kolye Neden Kararır? Nasıl Geçer?

En değerli madenlerden birisi olan altın, yüzükten kolyeye küpeden kemere pek çok farkı takıda kullanılır hale gelmiştir. Şıklığı, duruşu ve BubuDiamond’un özel tasarımlarıyla taçlanan zarafeti ile altın kolyeler en sık tercih edilen mücevherler arasında yerini almıştır. Hem günlük kullanabileceğiniz hem de özel günlerinizde boynunuzdan eksik etmeyeceğiniz muhteşem altın kolye tasarımlarına BubuDiamond online mağazasından göz atabilirsiniz.Altın kolye kullanımının yol açtığı en büyük sorun kararmadır. Özellikle sık sık kullanılan, gendelik olarak takılan altın kolyelerde matlaşma görülebilir. Bunun sebebi altının renk değiştirmesi değil kirlenmedir. Gün içerisinde teninizin maruz kaldığı toz, kir, ter ve yağ, altın kolye üzerinde birikir. Bu da bir süre sonra altın kolyenizin kararmış bir görünüme gelmesine neden olur. Yapılması gereken ilk ve en önemli şey ise elbette altını temizlemektir.

Altın Kolye Kararması Nasıl Geçer?

Kirden ve cilt dokularından kirlenen altın kolyeleri temizlemek, kararmasının ve parlaklığını kaybetmesinin etkilerini en aza indirgeyecektir.

  • Doğal sabunlar kullanarak altın kolye temizlik kovası hazırlayabilirsiniz. Ilık su içerisinde erittiğiniz doğal sabun, yağı ve kiri kendiliğinden çözecek, size yalnızca altın kolyenizi kuru bir bezle silmek kalacaktır.
  • Bulaşık deterjanı, altın temizliğinde önemli bir yere sahiptir. Yağ çözücü özelliği sebebiyle altın takılar üzerinde biriken kiri ve cilt yağını hızlıca temizleyen bulaşık deterjanından yardım alabilirsiniz. Ilık su ile doldurduğunuz bir bardak veya kovanın içerisine bulaşık deterjanını ekleyerek kaşıkla karıştırın. Ardından temizlemek istediğiniz altın takılarınızı suyun içerisine bırakıp yaklaşık 15 dakika bekleyin. Dilerseniz yumuşak bir diş fırçası ile fırçalayarak dilerseniz fırçalamadan, altın kolyenizi kurulayıp kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Söz konusu taşsız altın kolye temizliği olduğunda amonyaktan da yardım alabilirsiniz. Güçlü bir kir çözücü olan amonyağı kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise dozdur. 1 litre su içerisine maksimum çeyrek su bardağı kadar amonyak konmalıdır. Altın zincir ve taşsız tüm takılarınızı bu karışımın içerisine atıp 10 dakika beklettikten sonra alabilirsiniz. Alırken ve aldıktan sonra fırçalama işleminde mutlaka eldiven kullanmanız gerekir. Çünkü cilde ciddi zararlar verebilecek olan amonyağın içerisindeki maddelere karşı altının direnci bulunsa da maalesef insan teninin direnci bulunmamaktadır.

Altın Kolye Vücutta Kararma Yapar Mı?

Pırlanta yüzüklerde ölçü, iki farklı yöntemle alınabilmektedir. İlki, kullanılan yüzüğün çapının ölçülmesi ve ilgili tablo ile karşılaştırılmasıdır. İkincisi ise ip yardımıyla, yüzüğün takılacağı parmağın çevre ölçüsünü edinmektir.