Altın Bileklik Nasıl Anlaşılır? Ayarı Yazar Mı?

Altın Bileklik Nasıl Anlaşılır? Ayarı Yazar Mı?

Satın aldığınız veya hediye edilen altın bilekliğin gerçek olup olmadığından şüphe duyuyorsanız, ilk iş bir uzmana danışmanızda fayda vardır. Fakat yakınlarınızda bir kuyumcu bulunmuyor ise evde deneyebileceğiniz yöntemlerle altın bilekliğin gerçekten altın olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu konudaki ilk yöntem, mıknatıs testidir. Altın madeni, ne kadar işlemden geçerse geçsin kendine ait manyetik bir alanı bulunmayan madenler arasında kalmaya devam eder. Dolayısıyla güçlü bir mıknatısı, altın bilekliğinizin yanına koyduğunuzda, hiçbir şekilde mıktanısa doğru bir çekim olmaması gerekir. Bir diğer yöntem ise ağırlık testidir. Bunun için imitasyon olduğunu bildiğiniz bir bilekliği, altın bilekliğinizle karşılaştırmanız gerekir. Altın, görünüş itibariyle taklit edilebilir olsa da ağırlığı kopyalanabilen bir maden değildir. Bu nedenle sahtesi ile gerçeği arasında ciddi bir ağırlık farkı bulunacaktır.

Her Altın Bileklikte Ayar Yazar Mı?

Kullanmakta olduğunuz altın bilek, şayet gerçek ise mutlaka kayıtlı bir numarası vardır. Bu numara kodlanarak, genellikle bilekliklerin kopça kısımlarına yakın bir noktaya damgalanır. Yazı şeklinde değil, oyuncu şeklinde görülen bu kodlar, altın bilekliğin ayarının bilgisini kullanıcıya verir. Her altın bileklik ürününde mutlaka bulunmalıdır.

Altın Bileklik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şıklığı ve zarafeti simgeleyen altın bilekliğinizi satın alma aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, altının gerçek olup olmadığıdır. Altın bilekliğinizin iç kısmında, ayar bilgilerini barındıran bir damga yer almalıdır. BubuDiamond gibi güvenilir markalardan yapacağınız alışverişlerde, şüphe duymadan alışveriş yapmanız mümkündür. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise ağırlık bakımından doğru seçimi yapabilmektedir. Günlük olarak kullanmak istediğiniz bir altın bilekliğin ağır olması, kullanımını ve taşımanızı zorlaştıracak bir unsurdur. Maddi değerinin yüksek olması sebebiyle, ağır bir bileklik seçmeniz durumunda gün içerisinde size rahatsızlık verebilir.

Altın Bileklik Sarı Mı Daha Iyi Beyaz Mı?

Altın bileklik renklerinde sarı ve beyaz, görünüş itibariyle birbirinden oldukça farklıdır. Bu fark, saflık konusunda da göze çarpmaktadır. Sarı altın, saftır. Beyaz altının içerisinde ise gümüş, çinko gibi materyaller bulunur. Öte yandan beyaz altın, sarı altına göre çok daha dayanıklıdır. Paha bakımından birbiriyle arasında ciddi farklar vardır. Çünkü beyaz altının içerisine eklenen materyaller, sarı altın bileklik ile aynı ağırlıkta olmasına karşın ayar bakımından daha düşük olmasına sebep olur. Altın bileklik alışverişinizde renk seçiminizi, bütçenize, ten renginize veya zevkinize göre yapabilmeniz mümkündür. BubuDiamond’un özel tasarımlı altın bileklikleri arasından seçeceğiniz sarı veya beyaz altın ürünler, aynı kaliteli deneyimi sizlere sunacaktır.